Alina Purcaru și Tara Skurtu la Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets

Vineri, 8 februarie, de la ora 18:00, a 37-a ediție a clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets, în Tipografia (Str. Postăvarului, nr. 1, Brașov). În cadrul evenimentului vor citi din volumele lor noi, apărute anul trecut, Tara Skurtu (jocul de-a amiba) şi Alina Purcaru (Indigo). Lecturile şi discuția vor fi moderate de către Adrian Lăcătuș și Robert Gabriel Elekes.

Tara Skurtu este o poeta americană care locuiește în București. Beneficiară a două burse Fulbright, două premii din partea Academiei Poeților Americani si a unei Burse Globale Robert Pinsky pentru poezie, poemele ei au fost publicate internațional, fiind traduse în peste șase limbi. Este autoarea plachetei Skurtu, România.

Alina Purcaru a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti. A lucrat în presa cotidiană şi a publicat constant cronici de carte şi articole în mai multe reviste. A debutat cu volumul de poeme rezistență (2016), este coautoare a romanului colectiv Rubik (2008) şi coordonatoare a două volume colective: Poveşti cu scriitoare şi copii (2014) și 10.000 de semne/Otros 10.000 caracteros (antologie bilingvă de proză românească, în ediție româno-spaniolă, 2017). A scris și o carte pentru copii, Catrina și marele Domn Somn (2017). În prezent, este redactor la revista „Observator cultural”.